rick bosch van drakestein

Ik maak het mijn persoonlijke missie om het onderwijs te verbeteren. Elke dag filosofeer ik over hoe we de tekortkomingen van het hedendaags onderwijs kunnen overbruggen. Met mijn ervaring als docent in het voortgezet onderwijs en binnenkort als lerarenopleider wil ik mijn gedachtenkronkels 😉 in de praktijk brengen. 

Met dat in gedachten schrijf ik graag artikelen en spreek ik graag over deze inzichten om het onderwijs te verbeteren.  Wees niet bang om ze te lezen!

Toch zet ik mijn ervaring als docent en mentor ook graag in als coach.  Drie jaar geleden liep ik als docent tegen een burn-out aan. Dat heeft me een hoop tijd gekost om van te herstellen, maar het heeft me ook een hele hoop wijsheid geboden. Wijsheid die ik graag inzet om anderen te helpen.

docent

Naast mijn baan als lerarenopleider scheikunde blijf ik ook graag inzetbaar als zzp-docent in het voortgezet onderwijs. Op zoek naar een goede scheikunde docent? Klik hier links voor meer informatie!

onderwijsdeskundige

Door op zoveel verschillende vlakken met het onderwijs bezig te zijn geweest schrijf en spreek ik nu graag over de ontwikkelingen in het onderwijs. Op zoek naar een spreker? Klik hier links voor meer informatie!

coach

Na zelf veel studiekeuzestress en zelfs een burn-out gehad te hebben heb ik veel wijsheid verkregen over hoe daarmee om te gaan. Op zoek naar een ervaren en geduldige coach? Klik hier links voor meer informatie!

Curiosium

In ontwikkeling...

Onderwijservaring

Sep
2020
HBO-Docent

In september zal ik starten als docent aan de Fontys Lerarenopleiding. Hier zal ik lesgeven aan studenten die scheikundedocent willen worden. Op deze manier kan ik op een meta-niveau bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs.

Apr
2019
Start Awesome Classes

Bij Awesome Classes werk ik voortdurend aan de verbetering van het onderwijs. Door te ondernemen in dit werkgebied kan ik mijn verschillende ervaringen en vaardigheden inzetten om het onderwijs te innoveren. Bij AC bedenk en geef ik cursussen en coach ik studenten om zichzelf te ontplooien.

Sep
2015
VO-Docent Scheikunde en EDK Trainee

Als trainee bij Eerst De Klas leerde ik het werk als docent te combineren met een project bij een hoogstaand bedrijf. Zo deed ik tegelijkertijd een intensief project bij Shell, én haalde ik mijn onderwijsbevoegdheid. Zo bleef ik tijdens mijn 4 jaar als docent ook nog betrokken bij  het bedrijfsleven.

Sep
2013
Master Molecular Life Sciences

Tijdens mijn studie aan de Radboud Universiteit heb ik voornamelijk analytisch leren denken, maar naast mijn studie was ik al actief in het onderwijs. Als examentrainer en studieassessor heb ik ervaring opgedaan in didactiek, maar ook leren nadenken over de vormgeving van het onderwijs. 

Rick als docent scheikunde

Voor meer dan 10 jaar heb ik gedijd op het openbaren van wetenschap aan mensen om me heen. Ze helpen begrijpen hoe we die kennis kunnen gebruiken om klimaatverandering in de hand te houden, is mijn tweede.

0
scholen
1 +
Leerlingen
1 +
Lessen

En nu zet ik mijn ervaring part-time in als invaldocent op verschillende middelbare scholen. Op die manier blijf ik als lerarenopleider ook in de lespraktijk actief.

Dus, als je op zoek bent naar een innovatieve scheikunde docent die ad hoc niet alleen kwalitatief sterke, maar vooral ook innovatieve en leuke lessen neerzet. Neem dan snel contact op!

Awesome Classes hebben een nieuwe vorm van presentatievaardighedencursus ontworpen welke een zichtbare verbetering in vaardigheden laat zien aan de studenten. Tim en Rick hebben laten zien innovatieve en charismatische docenten te zijn met een focus op de ontwikkeling van de studenten. Daarbij letten ze op de schakeling van theorie naar praktijk en ruimte latend voor de student om het op hun eigen manier te bereiken.

Renee Slater

Programme Manager - Erasmus University

De cursus van Awesome Classes heeft me echt geholpen in de voorbereiding op mijn zoektocht naar een baan. Rick en Tim hebben mij gemotiveerd door ervaringen uit hun levens te combineren met theoretische tools en methodes van sollicitatie. Na de cursus is het me gelukt om een baan te krijgen bij één van de grootste scheepvaartbedrijven van Europa!

Thomas Röwekamp

Student - Sales Trainee

"De cursus was niet alleen informatief, maar ook heel interactief" "De hele cursus in zijn geheel was heel goed georganiseerd in sessies" "De constante feedback was heel nuttig omdat het veel verschillende perspectieven op onze persoonlijkheid gaf."

Studenten over Presentatievaardigheden

Beoordeling: 8.8 uit 10 en studenten geven voor 80% aan zichtbaar verbeterd te zijn in hun vaardigheden.

"De creatieve manier waarop de trainers oefeningen doen en voorbeelden geven heeft me enorm geholpen bij het vinden van een baan" "De interactieve manier van de cursus geeft het een ander gevoel dan andere cursussen"

Studenten over Beroepsorientatie

Beoordeling: 9,0 uit 10 en 100% geeft aan de netwerktips, doelstellingen en oefengesprekken te hebben toegepast.

Ik had de kans om een persoonlijke ontwikkelingscursus te volgen van Awesome Classes tijdens mijn Master studie. Rick is een hele vriendelijke en rechtdoorzee kerel die kijkt naar een probleem en oplossingen vindt. Tim heeft me enorm geholpen met mijn sollicitaties en met behulp van zijn toewijding is het me gelukt om een baan te vinden 3 maanden vóór het einde van mijn studie! Dankjewel!

Dimitrios Demiris

Student - Trainee at DFDS

in actie

Docent

Als scheikundedocent neem ik mij voor om mensen te doen duizelen door de wonderen van de natuur. Ik probeer ze stil te laten staan bij de kleur van het water, het verbleken van het koraal en bij de manier waarop een vuurvliegje licht maakt. 

Mijn voornaamste doel is om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren bij mijn studenten, of ze nou volwassen zijn of pubers.

En om de motivatie er in te houden is humor essentieel, dus neem ik graag Obama mee voor een gastles 😉